You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Хрін звичайний

Хрін звичайний з лі­кувальною метою використовують його корінь.

Хрін — усім відома городня рослина, корінь якої вживають як приправу до їжі.

В медицині хрін не застосовують, але наука почала й продовжує досліджувати його поряд з іншими побуто­вими рослинами, такими, як редька, цибуля й часник та інші.

У народі хрін дуже цінять як такий витяжний засіб, який завжди є напохваті і який можна застосовувати в усіх тих випадках, коли потрібний гірчичник. Не менш корисний хрін як витяжний засіб і при зубному болі (для полоскання), а також збуджує апетит і посилює виділення шлункового соку — при слабкості шлунка та як протицинготний засіб (при цинзі хрін треба постійно вживати всередину, з пивом або з вином).

Навіть просте, але часте вживання хрону у вигляді приправи до їжі може профілактично запобігти цинзі, тому що він має в собі багато вітаміну С і, зміцнюючи організм, звільнює його від будь-якої схильності до кро­вотеч.

Як зміцнювальний засіб, хрін рекомендують при по­силеній розумовій та фізичній праці.

Добре, якщо хроном у вигляді полоскання дезинфіку­вати й освіжати собі рот.

Спосіб застосування. Настій проти цинги: одна чайна ложечка натертого хрону на одну склянку вина або пива; вживати по одній чайній ложечці, три рази на день.

Leave a Reply