You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Вирощування цикорію городнього

Влітку вранці повсюдно розквітають блакитні зірочки Петрових батогів. А найближчі їх родичі — культурні форми цикорних салатів е н д і в і й (Моховидний, Зелений кучерявий) і ескаріол (Батавія широколиста).

Ціняться вони за ранню вітамінну зелень, що сприяв поліпшенню апетиту, травлення і кровообігу, видаленню води з орга­нізму. Але найціннішою якістю цикорію, особливо його кореневої різно­видності (Борисовський, Ісполінський), є вміст у ньому 10—12 % інсу­ліну — полісахариду, який конче потрібний хворим на діабет.

У медичній промисловості цикорій застосовують як сировину для виготовлення інсуліну. Тому для хворих на діабет цикорій вкрай бажаний продукт харчування і лікування. Непоганий медонос.

Насіння висівайте якомога раніше на глибину 1,5 см через 40—50 см, залишаючи рослини після проривання в рядках через 25 см. Через 25 — ЗО днів посів повторіть. Головне в догляді — своєчасний полив.

Щоб салат був ніжний і без гіркоти, застосовують етіолювання (відбілювання) листя. Для цього його зв’яжіть, обгорніть темним папером без сторонніх запахів.

Розпочинайте відбілювання лише після того, як рослини повністю сформуються. Цей процес триває 12 — 20 днів. Відбілене листя погано зберігається, а тому щоб регулярно мати цю продукцію, відбілюйте рослини через 3—4 дні.

Tags:

Leave a Reply