You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Винні ягоди

Винні ягоди, або плоди чи, правильніше, су­пліддя смоковниці, або інжиру чи Фігового дерева (Рісиз сагіса).

У дикому стані дерево, яке дає винні ягоди, ці м’я­систі солодкі плоди чи, правильніше, супліддя, росте в багатьох жарких країнах, вирощують його і у нас, у Ра­дянському Союзі, головним чином у Криму.

Ягоди ці мають пом’якшувальні властивості, і тому в народній медицині їх часто вживають у вигляді настою для полоскань і припарок: при простуді, від наривів, при запаленнях слизових оболонок, а особливо корисні вони для зовнішнього застосування — при раку (для затри­мання розвитку хвороби).

Всередину ці ягоди вживають для дітей від коклюшу як смачний і поживний засіб. Для цього ягоди кип’ятять на молоці і даюгь дітям пити без дозування.

Краще користуватися свіжими ягодами, але корисні вони й сушені, тільки для припарок їх треба довго па­рити з вершковим маслом.

Leave a Reply