You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Вирощування м”яти

Є кілька різновидностей цієї рослини: водяна, довголиста, кучерява, польова, японська… Але як овочеву і лікарську рослину використовують м’яту перцеву, яку називають ще холодною м’ятою через гострий присмак, подібний до гострого перцю, що залишає в роті відчутт? холоду.

На городі повинен бути кущик цієї духмяної рослини, якг добре освіжає повітря в приміщенні, її заварюють як чай, а тако» використовують при солінні і маринуванні огірків і помідорів, за велике її лікувальне значення вона — обов’язковий компонент серцево-судинних препаратів: валідолу, крапель Зеленіна, ментолового спирту…

В домаш­ніх умовах можна використовувати від нудоти, для поліпшення травлен­ня, полоскання рота, а прокип’ячену з оцтом — як глистогінний засіб.

Розмножується переважно кореневищами або живцями, які краще розсаджувати рано навесні рядами через 50—60 см, а в ряду на відстані 20—25 см. Щоб одержувати високоякісну продукцію регулярно вида­ляйте бур’яни, розпушуйте грунт, вносьте по 25—ЗО г мінеральних добрив на 1 м2, а в посушливий період поливайте.

Пагони збирайте на початку цвітіння, коли в рослині нагромаджується найбільша кіль­кість ефірних речовин, що надають їй сталий сильний запах.

Leave a Reply