You are here: Home > Лікарські рослини > Васильки (базилик)

Васильки (базилик)

Запашні васильки — рослина з сильним приємним запахом. Цю властивість і використовують для освіження повітря в приміщеннях, ароматизації супів, підлив, консервів, м’ясних і рибних страв. Це добрий дезинфікуючий засіб. Застосовують від гастриту, колік у шлунку, головних болів, екзем.

На півдні і сході республіки можна вирощувати висівом насіння в грунт рядками через ЗО—40 см на відстані в рядку через 10—20 см на глибину 1,5 см.

У місцях з коротшим вегетаційним періодом васильки бажано вирощувати з розсади, яку починають готувати наприкінці березня — на початку квітня. Потребує ретельного догляду, насамперед достатньої кількості добрив і своєчасних полинів раз на тиждень. Пагони слід зрізати перед цвітінням або на його початку.

Leave a Reply