You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Шпинат

Це одна з найдавніших овочевих рослин. Відзначається високим вмістом білків, вітаміну А і заліза. Завдяки цьому його рекомендують споживати хворим на так звану залізодефіцитну анемію (недокрів’я).

Крім того, це добрий засіб проти авітамінозів і цинги. Не бажано його спо­живати при подагрі, захворюваннях печінки і нирок.

Найбільш поширені сорти Велетень, Вікторія, Вірофле, Ростовський.

Дуже скоростигла рослина — деякі її сорти дають товарну зелень через 20—ЗО днів після появи сходів. Сіяти її можна як ущільнюючу рослину, в попередніх і повторних посівах через 15—20 см.

Навесні сійте якомога раніше на глибину 1,5—2 см. Щоб налагодити конвейєр Шпинату, насіння висівайте через 10—12 днів. З настанням жарких сухих днів посіви регулярно поливайте.

Це весняна і осіння культура, влітку потреба в ній невелика, та й одержати ніжну зелень шпинату в цей час дуже важко. Щоб не перетворити цю корисну зелень в шкідливу, обмежуйте підживлення азотними добривами.

Медики застерігають, що шпинат може стати причиною тяжких харчових отруєнь, якщо під час вирощування його надмірно піджив­лювати азотними добривами. Ця рослина мас дивовижну здатність перетворювати в своїх тканинах нітрати на нітрити, які е сильною отрутою для організму людини.

Leave a Reply