You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Щавель

Зустрічаєтьєя дві різновидності щавлю — кислий (Одеський 17, Ши­роколистий) і шпинатний. Останній дуже рано виганяє листя і хоч в ньому кислоти немає, на городі треба мати кілька десятків цих рослин, щоб одержувати надранню продукцію.

Крім того, шпинатний щавель більш прийнятний для людей з підвищеною кислотністю шлунко­вого соку.

Це не лише ранній продукт, а й лікувальний засіб, що застосовується при розладі шлунку, проти глистів, як кровоспинне. При жовтяниці та інших захворюваннях печінки використовують для поліпшення виділен­ня жовчі.

Сіяти можна в будь-який час, але краще рано навесні на ділянці багаторічників. Грунт заздалегідь (краще з осені) добре заправте органіч­ними добривами. Відстань між рядками 15—20 см. Насіння загортайте на глибину 1 —1,5 см.

Коли в рослин з’являться 3—4 справжніх листки, посіви прорвіть, залишаючи рослини через 5 — 7 см. Щоб вони краще розвивались, підживлюйте азотними добривами (20—ЗО г на 10 л води). Для прискорення відростання листя рано навесні частину грядки накрийте переносним плівковим укриттям.

Leave a Reply