You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Садові суниці

Садові суниці цінні за своїм хімічним складом і смаковими власти­востями. Вони багаті на цукор (5,8%), кислоти (0,8—1,5%), вітамін С, солі заліза і пектинові речовини.

Крупношіідні вадові супиці у вжитку неправильно називають полу­ницями. Справжні полуниці дуже мало поширені, ягоди їх відрізняються від садових суниць округлоконічною формою, зеленим забарвленням біль­шої половини ягоди з фіолетово-червонпм рум’янцем і сильнішим специ­фічним ароматом.

Використовують полуниці і суниці для споживання у свіжому вигля­ді, а також для приготування варення, джему, соків і вин. Одним з найкра­щих десертів вважаються суниці з цукром і вершками. Найпоширеніші сорти суниць: Київська, Коралка, Рощинська, Мнсовка, Київська рання, Комсомолка і Йосип Магомет.

Плоди суниць містять яблучну, лимонну і хінну кислоти, цукор, пектин, ефірну олію, дубильні речовини, вітамін С.

Суниці у вигляді настойки застосовуються при подагрі, камінні в нир­ках та жовчному міхурі.

Дві столові ложки висушених ягід суниць заварюють у склянці ки­п’ятку, настоюють півгодини і проціджують: приймають по півсклянки тричі на день перед їдою.

Leave a Reply