You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Розмарин

Ця малопоширена рослина —вічнозелений напівчагарник, її листя з своєрідним приємним запахом використовують для приготування при­прав до м’ясних, рибних і овочевих страв. Але особливо цінна вона як лікарська рослина — настої з листя застосовують від неврозів, запамо­рочення, послаблення пам’яті, астми, захворювань глотки і гортані.

На одному місці може рости 10—15 років. Дуже примхлива рослина. Потребує старанного догляду. Розмножується переважно поділом кущів, але можна вирощувати також із насіння через розсаду, висаджуючи за схемою 50 X 50 см.

На зиму в теплих районах її бажано прикрити соломою, старим одягом або циліндрами з фанери чи толю, в які наси­пати тирси, а в місцях з нестійкою холодною зимою кущі обережно викопати і в ящиках або горщиках зберігати до весни в підвалах, а ще краще в прохолодному світлому приміщенні.

Leave a Reply