You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Рослини, які використовуються в народі при лікуванні хвороб печінки і жовчного міхура

Діяльність печінки лише тоді буде нормаль­ною, коли без відхилень функціонують: шлунок, під­шлункова залоза, кишечник, нирки, серце, легені, селе­зінка, ендокринні залози тощо. Є твердження, що пе­чінка — це «митниця» організму.

Всі перелічені органи людини дуже тісно функціонально зв’язані між собою і залежать одне від одного, їхня діяльність в сукуп­ності становить систему так званого обміну речовин. Якщо порушується діяльність одного з цих органів, то порушується загальна діяльність і всієї системи обміну речовин.

У народі давно помічено, що майже всі рослини, вжи­вані при лікуванні шлунково-кишкового тракту, лікують у відповідній мірі й інші хвороби, в тому числі і хвороби печінки.

Крім описаних рослин, при декотрих нездужаннях пе­чінки часто рекомендують редьку (особливо чорну), терту, в салатах (але без сметани) і сік чорної редьки. Останній готують так: у помитій неочищеній редьці роблять ножем або ложкою невелике заглиблення і туди, у цю ямку, засипають цукор. Через якийсь час ямка заповниться соком.

Його чайною ложкою вибирають у шкалик, стінки ямки дещо знову «травмують» і знову засипають цукор. Сік вибирають ложечкою. Його приймають по 1—2 столові ложки до 3-х разів на день після їжі. При цьому — дієта без гострих страв, без алко­голю, без яєць, без м’яса, особливо підсмаженого. На­стійно рекомендують мед та цукор.

Leave a Reply