You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Редиска

Це чи не найпоширеніший весняний овоч. Редиска дуже скоростиг­ла — окремі сорти її дають коренеплоди через 25 — ЗО днів після сходів. Має характерні запах, смак і гостроту. Позитивно впливає на травлення, відзначається бактерицидними властивостями.

На Україні поширені такі сорти:  Віровська біла,  Вюрцбурзька 59, Дунганська 12/8, Зоря, Кишинівська кругла біла, Корейська місцева, Красний великая, Лиска одеська, Льодяна бурулька. Рубін, Червона з білим кінчиком; можна також сіяти надранній сорт Червона рання.

Редиску вирощують як попередню культуру перед розсадними і пізніми культурами. Щоб був конвейєр цієї корисної продукції, сійте в кілька строків через 6—7 днів, перший раз — якомога раніше, можна навіть розкидати насіння по мерзлоталому грунту. Плівкові вкриття на 15—20 днів можуть прискорити одержання ранньої продукції. Обов’язково поливайте через 2—3 дні невеликими нормами. В жаркі літ­ні дні редиска росте погано, швидко утворює стрілку, а тому в цей час її вирощувати не слід.

Посіви відновіть у серпні — вересні, коли скоро­чується день і знижується температура. Одержані в цей період корене­плоди щільні, смачні, соковиті і не стрілкуються. їх можна споживати до морозів, а частину закласти для осінньо-зимового зберігання.

Leave a Reply