You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Петрушка

Це більше пряна рослина, ніж коренеплід. Але й коренеплоди у неї дуже смачні тушковані, в супах, холодниках. Однак ширше вико­ристовується листя петрушки. Є дві різновидності цієї культури — коренева і листкова (звичайна й кучерява). Коренева — універсальніше в споживанні.

У науковій медицині петрушку не використовують. Однак лікарі рекомендують споживати цю рослину як сечогінний засіб, вона сприяв виведенню піску і каменів з нирок і сечового міхура.

Зовнішньо вико­ристовують від наривів, ластовиння, комариних і бджолиних укусів. Якщо пожувати коріння, зникне неприємний запах з рота від часнику.

На Україні районовано такі сорти: Звичайна листкова, Урожайна, Цукрова, зустрічається також Бордовицька.

Петрушка — найближчий родич моркви. Агротехніка їх подібна. Але сіяти її широкою смугою не слід — краще рядками через 20—25 см. Це дворічна культура. Частину коренеплодів викопайте і зберігайте у погребі для споживання, вигонки зелені та на насіння.

Вона досить морозостійка і витримує зниження температури до мінус 10—15 °С, а тому частину рослин залишайте на грядці. Зелень з неї можна рвати до настання сталих морозів і під час зимових теплих днів. Лише перед на­станням морозів прикрийте її листям або соломою.

Leave a Reply