You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Перець стручковий, червоний перець

Перець стручковий, червоний перець з лікувальною метою використовують йо­го плоди.

Плоди в цієї рослини — сухі, шкірясті, тонкостінні, яскраво-чер­воні, видовжено-конусовидні ягоди у формі стручка з насінням, яке має пекучий пряний смак.

Такий смак стручкового перцю зумовлений тим, що в ньому е подібний до алкалоїдів амід капсицин; є в ньому також і вітамін С.

Всередину перець вживають у малих дозах для збу­дження апетиту (при слабкості шлунка), а також вво­дять у вигляді порошку до складу засобів від малярії.

Зовнішньо настойку з плодів перцю призначають як місцевий подразний і відтяжний засіб (при ревматизмі, простуді, ознобі та ін.). Препарати з стручкового перцю вводять також до складу деяких мазей і розтирань.

Способи застосування. Настойка на спирті (є в аптеках): 25,0; вживати по 10—20 крапель всереди­ну для апетиту, а зовнішньо застосовувати як відтяжний подразник.

Настойка на горілці: 25,0; по 30—40 крапель, перед їдою.

Складноперцевий лінімент (є в аптеках) — для роз­тирань.

Мазь від обморожування (складна) з стручковим пер­цем (є в аптеках).

Leave a Reply