You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Пастернак

Дуже прикро, що ця чудова рослина майже забута. Але був час, коли в Європі її вирощували у великій кількості і споживали подібно до картоплі. Коренеплоди пастернаку смачні й поживні — їх можна їсти сирими, натертими з сметаною, тушкованими як гарнір до м’яса, класти у вінегрети, супи.

У народній медицині вважається добрим лікувальним засобом для збудження апетиту, від занепаду сил, а також при сечокам’яній хво­робі, як сечогінний і болетамувальний засіб при коліках у шлунку. Якщо коровам давати невелику кількість пастернаку, від них можна одержати більше молока з підвищеною жирністю. Непоганий медонос.

Поширені такі сорти: Круглий, Студент, Гернсійський, Кращий за всіх.

Агротехніка пастернаку така сама, як моркви, петрушки і селери, але в рядку рослини можна-розміщувати трохи рідше. Частину його слід вирощувати з розсади. Пастернак дворічна рослина. Насінники, що залишаються зимувати в землі, прикрийте соломою або іншим матеріалом.

Увага! Пастернак виділяє речовини, які можуть викликати опіки рук. Щоб цього не сталось, роботи на грядці проводьте вранці і ввечері, після того як зійде роса.

Leave a Reply