You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Оливове дерево

Оливове дерево, олива культурна з лікувальною метою використовують олію з пло­дів цього дерева.

Оливове дерево, або олива, походить з країн південно-східної ча­стини Середземного моря.

З плодів цього дерева виробляють три сорти олії: про­ванську, оливову й так звану дерев’яну олію.

У науковій медицині навіть першосортну олію з оли-       вок (прованську) з лікувальною метою мало використо­вують для внутрішнього вживання, а більше зовнішньо (для мазей).

У народній же медицині навіть третьосортну олію з оливок використовують досить широко.

Всередину олію з оливок вживають при запорах (як проносний засіб), від болю в животі, при проковтуванні їдких і гострих речовин, при отруєннях (вживають нав­перемінно з теплою водою і з теплим молоком), при різі в животі та при судомі.

Зовнішньо олію з плодів сливового дерева застосову­ють при здутті живота (у дітей) та при паршах на го
лові (також у дітей), при головному болі (закапують у вухо), при затвердінні залоз, при опухах, ломоті, забиттях та при укусах бджіл, ос і джмелів.

У народі завжди користувалися цим простим і не­шкідливим, хоч і не дуже ефективним, лікувальним за­собом.

Leave a Reply