You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Лікувальні властивості росички

У середній Росії росичку використовують з лікувальною метою, її збирають під час цвітіння та сушать у теплому провіт­рюваному приміщенні. Колір сухої росички червонястий, смак кислувато-гіркий.

Настій сухої росички застосовують у разі застудних захворювань, як потогінний засіб та проти кашлю. Свіжий сік із листків росички розчиняє органічні речовини, а тому його застосовують для виведення бородавок. У Вологод­ській області листям росички миють молочний посуд.

Легенди про лікувальні властивості росички свого часу були надзвичайно популярні. Багато хто вбачав у ній єдиний надій­ний засіб проти атеросклерозу.

Ширилися вперті чутки, що ця рослина — незамінний омолоджувальний засіб. Через те в деяких країнах (Польщі, Чехословаччині) росичку майже зовсім вини­щили, а тому вона там охороняється законом. У науковій меди­цині з росички виготовляють галенові та інші спеціальні препа­рати.

Що саме змушує оті рослини перетворюватися на «хижаків»? Комахоїдні ростуть здебільшого в болотяних місцевостях, на торф’яниках, бідних на поживні речовини. Отож нестачу азоту в грунті вони поповнюють органічною «їжею».

Tags:

Leave a Reply