You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Лавр камфорний

Крім лавра благородного, в субтропіках пошире­ний лавр камфорний — велике дерево (іноді 20—ЗО- м заввишки), що походить із Південного Китаю. Він доволі поширений на острові Тайвань та в Японії.

Його з успі­хом вирощують і на Чорноморському узбережжі Кавказу. Міс­тить широко відому та застосовувану в медицині речовину — камфору. Нею як ліками цікавилось багато поколінь лікарів. Одні вважали її «нагрівальним» засобом, інші «охолоджуваль­ним».

Проте всі однаково вважали камфору ефективними ліка­ми. Використовують її в науковій і народній медицині, в косме­тичній і парфюмерній промисловості.

Камфора здебільшого вживається для посилення серцевої та дихальної діяльності, як болетамувальний та відхаркуваль­ний засіб. Гомеопати рекомендують її в значному розчиненні при застуді та перевтомі. Камфорний спирт застосовується зовнішньо при пролежнях, запрілих місцях.

Камфорна олія є головною складовою частиною зубних кра­пель «Дента», які тамують гострий зубний біль та біль у вухах, а також входить до відхаркувального патентованого засобу «Парегорик». Вона є і ефективним засобом при гострих отруєннях.

У косметиці використовують камфорний спирт при виготов­ленні туалетної води для вугристої та пористої шкіри, лосьйо­нів та обтирань проти пітливості тощо.

А головним джерелом добування камфори в європейських країнах є лавр камфорний. Із його листків пресуванням та екстрагуванням одержують камфорну олію. Натомість у нас та­ким джерелом є основна деревна порода Західного Сибіру — ялиця, шо також містить камфорну олію.

Tags:

Leave a Reply