You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Капуста (біла й цвітна)

Капуста (біла й цвітна) — всім відомий кухон­ний овоч.

Науковій медицині відомо, що в капусті є розчинні у воді вітаміни (Вг, РР і С), але для лікувальної мети її зовсім не застосовують.

Для народної медицини капуста є дуже зручним, про­стим і таким, що майже завжди є напохваті, засобом при-багатьох хворобливих явищах.

Найбільше капусту застосовують як зовнішній засіб при всяких зовнішніх запаленнях, опіках, забиттях та в інших подібних випадках. При забиттях вона має зна­чення і як пом’якшувальний і болетамувальний засіб. Болетамувальна дія капусти виявляється, крім того, при головному болі та при простудних болях зубів і вух (прикладають свіжі листки на хворі місця), а пом’якшу­вальна — при затверділих ранах. Зміцнювальну дію ка­пусти використовують при розпушуванні ясен (треба по­лоскати рот розсолом або жувати кислу капусту).

Кислу капусту або, правильніше, розсіл з неї вжива­ють і всередину при геморої особливо, якщо він з запо­ром і сильною кровотечею, при диспепсії, простому за­порі, хворобах печінки та в інших випадках внутрішніх захворювань, коли потрібне фізіологічне розм’якшення й заспокоєння.

Капуста не шкідлива, тому її можна вживати без точ­ного дозування. Звичайні разові дози вживання розсолу (при запорі—теплого)—від півсклянки до двох склянок.

Leave a Reply