You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Гречка звичайна

Гречка звичайна, або справжня  з лікувальною метою використовують її квіт­ки й листя.

Гречка звичайна — злакова сільськогосподарська культура, яку всі знають, тому нема потреби наводити тут ботанічний опис її.

На Україні в народі використовують гречку для ліку­вальної мети, відварюючи квітки й листя з неї. Відвар квіток (10,0—200,0) п’ють, як чай, без дозування, для видалення густого мокротиння та для пом’якшення сухо­го кашлю.

Багато хто вважає за корисне пити такий чай і при склерозі судин з підвищеним тиском крові, додаючи до цього чаю іноді й сухоцвіту, як засобу, що заспокоює нервову систему й знижує тиск крові.

Свіже листя гречки, подавлене до соку й складене листок на листок досить товстим шаром, добре прикла­дати до простих і таких, що гнояться, ран і навіть до наривів. Для присипання запрілих місць у дітей застосо­вують добре просіяне на густе сито борошно з листя гречки.

Вживати всередину свіже листя й квітки гречки не­безпечно, тому що вони до деякої міри отруйні: адже навіть суха гречана солома, якщо її дають скотині у великій кількості, спричинює випадання шерсті у тварин.

Leave a Reply