You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Гісоп (юзефка)

Гісоп лікарський — сама назва вказує на основне призначення росли­ни. Чай п’ють від кашлю, бронхіту, бронхіальної астми, а відвар вико­ристовують для промивання ран, полоскання горла, від кон’юнктивітів.

Свіже і висушене листя використовують як приправу для салатів, супів, м’ясних, рибних і овочевих страв.

Рослина дуже декоративна з білими, рожевими, голубими або лілови­ми квітками, зібраними в колосоподібне суцвіття. Запах їх приємний і настільки сильний, що може освіжити повітря не лише у приміщенні, а й на подвір’ї. Це чудовий медонос.

Розмножується насінням, поділом кущів, живцями і частками корін­ня. Висаджувати нові кущі краще рано навесні рядками через 15—20 см і на такій же відстані в рядку. Догляд полягає у видаленні рано навесні сухих стебел, підживленні, розпушенні грунту та поливах. Пагони зби­райте на початку цвітіння.

Leave a Reply