You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Фенхель

Називають його ще аптечним кропом. А він дійсно і за зовнішнім виглядом, і за запахом дуже подібний до нього.

У кулінари’ застосовують його майже так само, як і кріп. У медицині це визнаний засіб для лікування захворювань печінки, нирок.

Є дві різновидності фенхелю — звичайний і овочевий. Перший подіб­ний до кропу, його вирощують для одержання насіння та зелені. Останній утворює потовщення, яке іноді називають «головочкою», його тушкують, готують з нього салати — це дієтичний продукт високої смакової і ліку­вальної якості.

Сійте насіння рядками через 15—20 см, заглиблюючи його на 1 — 1,5 см. Догляд включає розпушення грунту, поливи і при необхідності — підживлення азотними добривами. Щоб надати «головочкам» приємного ніжного смаку на початку їх утворення, рослини злегка підгорніть.

На зиму вкрийте соломою або бадиллям, а навесні з настанням теплих днів укриття зніміть, рослини ретельно перевірте, видаліть сухе бадилля, розпушіть грунт у міжряддях, підживіть азотними добривами (20— ЗО г на 1 м?).

Leave a Reply