You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Чуфа

Це рослина з родини осокових, яка утворює на кореневищі до 1000 не­величких (довжиною 3 і шириною 1,5 см) бульбочок, що за смаком нагадують мигдаль, а тому чуфу ще називають земляним мигдалем.

Бульбочки дуже смачні і поживні — в них міститься до ЗО % жиру, 13 — крохмалю, 20 — цукрів і до 5 % білка. Можна їсти сирими і сма­женими. На Україні росте повсюдно, але вищий урожай і смачніші бульбочки одержують на півдні.

Висівайте бульбочки в грунт після настання постійних теплих днів і прогрівання грунту до 12—15 °С. Кращі результати дає вирощування з горщечкової розсади. Рядки розміщуйте через 70 см, а в рядках розсаду висаджуйте через 18—20 см.

Обов’язкова умова одержання високого урожаю — регулярні поливи і  розпушування грунту. Урожай збирайте пізно восени після того, як засохне бадилля. Рослини підкопайте, а бульбочки обережно струсіть на плівку або в ящик.

Leave a Reply