You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Чебрець

Багатьом відомий дикий чебрець, який росте на крейдяних та на інших сухих пустирях. Культурну його форму називають богородською травою або тим’яном.

Останнє слово перекладається з грецької мови як «сила» — мали на увазі, очевидно, лікувальну силу цієї духмяної трави. Відвар або настій поліпшує травлення, заспокоює болі, компреси на відварах з рослинною олією лікують радикуліти, артрити і міозити.

Використовують для соління і маринування огірків та інших овочів.

Розмножувати можна поділом кущів або через розсаду, які висаджуй­те рано навесні рядами через 35—40 см, а в рядку через 15—20 см. Посадки відновлюйте через 3—4 роки. Догляд включає розпушення грунту, знищення бур’янів, підживлення. Пагони довжиною 5—6 см зрізуйте кілька разів за сезон.

Leave a Reply