You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Арахіс

Рослина, яку успішно можна вирощувати в південних і східних областях республіки. Арахіс називають ще земляним, або китайським горіхом, хоча батьківщина його Перу. Горішки — концентрат жиру (65 %), білка (25 %) і цукру (15 %).

Поширені сорти Степняк, Валенсія українська, Валенсія 433. Виро­щувати його бажано на легких грунтах. Сійте пізно, коли грунт на глиби­ні загортання насіння (6—8 см) прогріється до 10—12 °С. Рядки роз­міщуйте через 50—70 см, а в рядках через 15—20 см.

У центральних і північних областях можна вирощувати з 20—30-ден-ної горщечкової розсади, яку висаджуйте в грунт у ті ж строки, що й ранні помідори. Догляд полягає в регулярному розпушуванні грунту, видаленні бур’янів і поливах.

Через п’ять діб після цвітіння гілочка із зав’яззю арахісу, яку нази­вають гінофором, схиляється до землі, заглиблюється в неї і формує там урожай. Щоб полегшити гінофору заглибитись у землю, на початку цві­тіння рослини підгорніть, як картоплю.

Збирайте горішки на початку пожовтіння листя. Із збиранням не слід запізнюватись, тому що це може призвести до пліснявіння і проростання горішків у бобах. Рослини обережно підкопайте вилами, вирвіть, струсіть землю і сушіть на осонні.

Leave a Reply