You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Аніс (ганус)

Більшість з нас знайомиться з цією рослиною через анісові краплі або анісову олію, яку застосовують як проносне, при сїудних та багатьох інших хворобах.

У кулінарії використовують молоде листя для ароматизації салатів, м’ясних і рибних страв, при солінні і маринуванні огірків, помідорів, капусти, а також для різних соусів.

Насіння сійте рано навесні на добре угноєних грядках, бажано з легким грунтом. Рядки розміщуйте через 20—25 см, а в рядку після проривання рослини залишайте через 15 — 20 см. Насіння сходить дуже повільно, а тому перед сівбою його бажано стратифікувати.

Обов’язко­вий засіб під час догляду за рослинами — своєчасне проривання, щоб рослини не витяглись. У посушливих районах 2—3 рази полийте 1 регулярно розпушуйте грунт. Насіння швидко осипається, а тому з почат­ком побуріння зонтики зріжте і досушіть у жмутиках.

Leave a Reply