You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Роботи в саду і в ягіднику влітку

Червень

Сад. Продовжують операції по формуванню крони дерев, видаляють поросль на підщепі, під­в’язують пагони прищепи до кілочків. Поливають і підживлюють дерева, знищують бур’яни. Навішу­ють ловильні пояси. Проводять боротьбу з шкід­никами і хворобами. Знімають урожай ранніх че­решень.

Ягідники. Прополюють та розпушують грунт, підживлюють, поливають рослини у посушливу погоду. На плодоносній суниці під кущами роз­стилають солому, плівку, папір. На плодоносній малині формують кущі, залишаючи в них по 8— 10 сильноростучих стебел, а при стрічковому спо­собі вирощування—по 15—20 стебел на 1 пог. м стрічки. Обприскують кущові ягідники проти бо­рошнистої роси, златки та склівки.

Виноградник. Закінчують обламування зайвих зелених пагонів. Якщо кущі надмірно навантажені врожаєм, видаляють частину плодоносних пагонів. Підв’язують зелені пагони до опор та прищипують їх верхівки перед цвітінням або на його початку. Проводять додаткове та штучне запилення під час цвітіння. Підживлюють та поливають рослини, обприскують проти мілдью та гронової листо-крутки.

Липень

Сад. Установлюють чатали під гілки, переван­тажені врожаєм, проводять нормування плодів. Продовжують роботи по формуванню крони. В кін­ці місяця знімають обв’язку з весняних щеплень. Проводять щеплення вічком. Обприскують дерева проти шкідників і хвороб. Знімають урожай літніх сортів яблуні, груші та кісточкових порід.

Ягідники. Масове збирання ягід. Після збиран­ня суниць видаляють старі і хворі листки, бур’яни, зайві вусики, розпушують грунт, підживлюють та поливають рослини. На ділянках суниць весняного садіння та на однорічних насадженнях вусики за­лишають для заповнення рядків і одержання са­дивного матеріалу.

Виноградник. Проводять чергове підв’язування зелених пагонів, пасинкування, підживлення та полив рослин. Грунт розпушують та знищують бур’яни. На півдні починають збирати ранні сорти винограду. Продовжують боротьбу проти шкідни­ків і хвороб.

Серпень

Сад. Знімають урожай літніх сортів яблуні, груші, встановлюють чатали під деревами пізніх сортів цих порід. Збирають урожай абрикоса, пер­сика, сливи. Продовжують літні операції по фор­муванню крони.

Готують ділянку і починають висаджувати су­ниці. На малині вирізають і спалюють пагони, що

Ягідники. Продовжують прополювання і розпу­шення грунту. В посушливу пору проводять по­лив. Обприскують смородину і аґрус проти борош­нистої роси.

відплодоносили, і обприскують насадження одно­процентною бордоською рідиною. Перекопують ді­лянки суниць після третього повного врожаю.

Виноградник. Останній раз підв’язують зелені пагони. Підживлюють та поливають рослини. Про­водять чеканку пагонів. Видаляють листки біля грон у період їх достигання. Продовжують збиран­ня винограду. Пізні сорти обприскують бордось­кою рідиною.

Leave a Reply