You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Рецепти масок

9.      Маска зі смальцю. Теплим смальцем намажте обличчя па 20 хвилин.

10.     Медяно-масляна маска. 2 ложки меду, 2 ложки олії   та   2   ложки ячмінного борошна розтирають, перемішують і трохи підігрівають на водя­ній бані; маску накладають на обличчя і через 20—ЗО хвилин змивають теп­лою, потім холодною водою.

11.     Маска з вівсяних пластівців. 2 ложки вівсяних пластівців залива­ють чвертю склянки гарячого молока; після набухання масу розмішують і накладають на обличчя на 20 хвилин. Змивають маску теплою водою, потім споліскують обличчя холодною.

12.     Маска з білка. Білок 1 яйця збивають з 1 чайною ложкою лимон­ного соку і наносять на обличчя. Залишають на шкірі до висихання, після чого обличчя споліскують теплою водою. Маска  рекомендується при жирній, темній та вугруватій шкірі.

13.     Маска з картопляної маси. Одну велику картоплину, зварену в лу­шпинні, очищають, розтирають і змішують з невеликою кількістю свіжого молока та одним жовтком. Одержану масу підігрівають на водяній бані і гарячою наносять на обличчя. Через 20 хвилин маску змивають послідов­но гарячою, потім холодною водою. Добре впливає на будь-яку шкіру.

14.     Маска з тіста. Хлібну закваску   накладають   па   обличчя, а через 20—30 хвилин змивають теплою водою, потім холодною. Шкіру злегка зма­зують кремом.

15.     Маска з квасолі. Півсклянки розвареної квасолі розтирають з 1 сто­ловою ложкою маслинової олії та 1 столовою ложкою лимонного соку. Теплу масу накладають на обличчя на 15—20  хвилин,   потім   змивають   теплою водою.

16.     Дріжджова маска робить шкіру еластичною і гладенькою. Для жир­ної шкіри рекомендується маска з дріжджів, розчинених у теплій воді до консистенції сметани. Після цього обличчя треба вимити теплою водою або відваром ромашки. При сухій шкірі дріжджі змішують   з   олією   (бажано
маслиновою”.

17.     Маска з насіння льону. 2 ложки насіння розварюють в 2 склянках води. Гарячу масу накладають на обличчя і через ЗО хвилин змивають гаря­чою, потім холодною водою.

18.     Маска а меду чудово освіжає шкіру. Ложку рідкого меду треба змі­шати з ложкою лимонного соку і рівномірно нанести цю суміш на обличчя.
Змивають через 15—20 хвилин.

19.     Маска з кислої капусти корисна для жирної шкіри. Тримають її 20—25 хвилин, потім знімають і змащують обличчя кремом. Роблять її раз на тиждень.

20.     Маска з сиру. З чайні ложки сиру  розмішують з 1 ложкою меду, накладають на обличчя рівним шаром. Через 20   хвилин   маску   знімають ватним тампоном, змоченим у молоці. Така маска рекомендується як для сухої, так і для жирної шкіри.

21.     Яблучна маска освіжає шкіру обличчя. Одне яблуко зварити в не­великій кількості свіжого молока і одержане пюре нанести теплим на об­личчя. Через 20 хвилин змийте холодною водою.

Leave a Reply