You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Маски для жирної шкіри

Із трав: шавлію, ромашку, м’яту, хвощ польовий, календулу, липовий цвіт у рівних частинах (по 1 столовій ложці) заварюють 2 склянками окропу. Настоюють 10-15 хв і відціджують.

Настій можна наносити на обличчя у вигляді теплого компресу, а охолодивши, використову­вати для знімання маски. Ще краще, коли трави подрібнюють у ступці і розводять до консистенції кашки.

Лимонна: лимон нарізують дрібними шматочками, заливають 100 г горілки і настоюють приблизно 10 днів у закритому скляному посуді. Перед застосуванням одержану суміш розводять такою ж кількістю води.

Айвова: замість лимона беруть айву і готують так, як лимонну маску.

З календули: 1 столову ложку календули настоюють у 100 г води. Застосовують при розширених порах і після очищення обличчя, а також коли шкіра схильна до посиленої жирності, почервоніння.

Білкові: білково-ягідна, білково-фруктова, білково-ово­чева. Яєчний білок збивають віничком до одержання піни. Потім краплями додають до нього чайну ложку соку будь-яких свіжих ягід, овочів і фруктів.

Білково-лимонна: збивши яєчний білок, додають до нього 1 чайну ложку лимонного соку. Ця маска не лише знежирює шкіру, а й відбілює її. Замість лимонного соку можна використовувати сік алое.

Білково-галунна: до збитого білка додають 2-3 краплі 5 %-го розчину галунів. Ця маска особливо корисна, коли шкіра жирна, пориста.

Молочна: 2 столові ложки кислого молока змішують з 1 столовою ложкою толокна до густоти кашки.

Дріжджова: 25 г дріжджів розводять у столовій ложці молока, додають 1 чайну ложку лимонного соку. Дріжджі можна розводити також 3 %-м перекисом водню до густоти кашки.

Маска із сиру: 2 столові ложки сиру розводять свіжим чи кислим молоком до густоти сметани.

Tags:

Leave a Reply