You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Маски для сухоі та нормальноі шкіри

Із суниць: розім’яті ягоди суниць наносять на обличчя на 15-20 хв перед сном.

Добрий ефект при догляді за шкірою обличчя дає лосьйон із суниць. Для його приготування беруть 1 склянку свіжих ягід суниць, заливають їх 300 мл міцної горілки і настоюють ЗО днів, відціджують і використовують для очищення шкіри (перед застосуван­ням розводять водою у співвідношенні 1:1).

З гарбуза: 2 столові ложки відвареного гарбуза роз­мішують з 1 столовою ложкою оливкової, мигдалевої чи соняшникової олії.

Яблучна: очищені яблука труть на тертці і викооисто-вують одержану масу.

Томатна: до 1 столової ложки соку протертих томатів додають 1-2 столові ложки толокна, розмішують до одержання кашки, замість толокна можна додати півжовтка і трохи борошна чи крохмалю. Так само готують маски з полуниць чи винограду.

Білково-морковна: 2 потерті морквини змішати з одним попередньо збитим білком, чайною ложкою прованської або соняшникової олії, підігрітої на водяній бані, чи молока з невеликою кількістю крохмалю.

З яєчного жовтка: у розтертий яєчний жовток додають одну чайну ложку ягідного, фруктового чи овочевого соку (малини,” полуниці, кавуна, огірків, винограду тощо). Добре пом’якшує шкіру обличчя маска з яєчного жовтка і вершків.

З толокна: 1 ложку толокна заливають гарячим молоком (0,5 склянки), додають 10-20 крапель рослин­ної олії.

Олійна гаряча: тонкі шари вати густо просочують гарячою рослинною олією, підігрітою на водяній бані, і накладають на обличчя, залишаючи відкритими рот, ніс, очі. Для збереження тепла поверх вати кладуть вирізану з компресного паперу чи тонкої клейонки маску і накривають складеним у кілька разів махровим рушником.

Гарячу олійну маску з успіхом застосовують при сухій загрубілій шкірі, що лущиться, та точкових вуграх.

З огірків: 1-2 огірки труть на терці. Наносять одержану масу на обличчя тонким шаром. Ця маска добре тонізує шкіру.

Медова: 100 г меду нагрівають на водяній бані, потім змішують 25 г спирту і 25 г води і поступово додають цей розчин у розігрітий мед, енергійно помішуючи всю суміш до утворення однорідної маси.

Tags:

Leave a Reply