You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Зберігання харчових продуктів

Тушки забитої птиці треба зберігати тільки в попрошеному вигляді. Зараз же після забою птиці (курей, качок або гусей) видаляють нутрощі, не забруднюючи м’яса вмістом кишечника. Місце зарізу слід обгорнути чистим папером. В такому вигляді м’ясо птиці у прохолодному місці можна зберігати 2 доби.

М’ясне копчення (окости, грудинка, корейка, рулети) можна зберігати тільки в сухих, провітрюваних і прохолодних примі­щеннях. При появі на поверхні копчення плісняви або слідів ослизнення необхідно ці місця протерти сухою дрібною сіллю і просушити шляхом посиленого провітрювання.

Доброякісне копчення за нормальних умов зберігання не знижує своєї якості тривалий час — до 2—3 місяців.

Домашні ковбаси тривалий час можна зберігати у свинячому жиру. Для цього їх кладуть у глиняні миски або жерстяні банки і заливають кожний шар гарячим смальцем. В такому вигляді до­машні ковбаси без зниження якості можна зберігати протягом 2 — З місяців.

Сало солоне (шпиг) зберігають у прохолодному місці в бочках або щільних ящиках. Кожний шар пересипають кухонною сіллю. Щоб запобігти згіркненню і пожовтінню з поверхні, сало треба зберігати в темному місці.

Молочні продукти дуже швидко псуються. Зберігати їх необ­хідно тільки на холоді. Видоєне молоко, охолоджене після доїння льодом, можна зберігати 2—3 доби. Молочнокислі продукти і сметану в холодному погребі можна зберігати в доброякісному стані до 4 діб.

Коров’яче масло краще зберігати просоленим. При цьому масло не знижує своєї якості до 20 діб. Сир слід зберігати в чистих глиняних горщиках або емальованому посуді, щільно укладаючи кожний шар. Зверху сир і масло рекомендують закри­вати пергаментом, просоченим розчином солі.

Бринзу необхідно зберігати в холодному місці в міцних, що не пропускають розсіл, бочках, залитих доверху розчином кухонної солі (на 1 відро води беруть 1,6 кілограма солі). Навіть неве­лику кількість бринзи зберігати без розсолу не слід.

Яйця слід зберігати в сухому, провітрюваному і прохолодному приміщенні. Для зберігання слід відбирати свіжі, цілі, з незабруд­неною шкаралупою яйця. Укладають яйця в невеликі ящики з перешаруванням сухою стружкою або гофрованим картоном. У такому вигляді яйця можна зберігати до 1 місяця.

Tags:

Leave a Reply