You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Зберігання соків

Фруктові соки зберігають все, що містять свіжі фрукти та ягоди,— вітаміни, цукор, мінеральні солі, органічні кислоти. Вони приємні на смак, ароматні.

Фруктові соки сприяють обмінові речовин, поліпшують травлення, зміцнюють організм, підвищують стійкість його до інфекційних захворю­вань. Зміцнюйте здоров’я! Щодня пийте фруктові соки!

Лимон є одним з основних джерел вітаміну С, у достатній кількості в ньому міститься також провітаміну А — каротину, і більше, ніж в інших продуктах,— солей калію, які конче необхідні людям із захворюваннями серця та нирок. Сік лимона корисний прп хворобах печінки, жовчних шля­хів, при ревматизмі, гіпертонії.

Лимони можна зберігати в закритому скляному посуді. Для цього їх нарізають невеликими скибочками, виймають зернятка, а потім складають у посудину, пересипаючи кожен тар цукром.

Багаті на каротин також морква, помідори, абрикоси тощо. Каротин, на відміну від інших вітамінів, має дуже важливу властивість — він відкладає­ться в печінці, як кажуть медики, «депонується».

Цих запасів накопичених улітку, людині вистачає на 0—8 місяців. Запам’ятайте це, господарки! Саме від вас залежить, наскільки   корисним,   насиченим вітамінами буде літне меню вашої родини.

Багато його у дозрілих плодах шипшини, чорній смородині, червоному перці, зеленій цибулі, (‘щавлі, яблу­ках, полуницях, в аґрусі.

Leave a Reply