You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Забій кролів

Забивають кролів тоді, коли закінчиться линяння. Найпрості­ший спосіб забою — це палицею. При цьому кроля беруть за зад­ні ноги, опускають вниз головою і палицею ударяють по потилиці позаду вух.

Після того, як стече кров, кроля піднімають за передні лапи і, натискаючи на черевну порожнину, видаляють сечу.

Шкурку знімають трубкою, підвішуючи кроля за задні лапи. Зняту шкурку розправляють і висушують на правилках.

На правилку шкурку натягують шерстю всередину так, щоб планки правилки припадали на боки. Знімають шкурку з правилки тоді, коли всі частини її будуть сухі. Сушать шкурки на правилках У Добре провітрюваному приміщенні. Не рекомендується сушити шкурки біля дуже нагрітої печі або на сонці. Щоб міль не псу­вала шкурок, між ними підвішують мішечки з нафталіном.

Знявши шкурку, розбирають тушку. При цьому по середній лінії живота роблять надріз, через який видаляють травний тракт. Якщо на печінці є жовтуваті вузлики, схожі на пшоно, то така печінка заражена кокцидіозом і в їжу непридатна.

Tags:

Leave a Reply