You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Як прийняти гостей

Вміти прийняти гостей — не така вже й проста справа. Не думайте, що ваші обов’язки вичерпуються тим, щоб приготувати якнайбільше смач­них і різноманітних страв. Цього замало. Від вас залежить, щоб гості почу­вали себе весело й невимушене, щоб вечір, проведений у вашому домі, вони згадували з приємним почуттям.

Гостей слід повідомити про запрошення за тиждень до свят.

Якщо у вас маленька квартира, не запрошуйте занадто багато гостей. Коли ж у гості прийшли з дітьми, не садовіть їх разом з дорослими — накрийте для малят окремий столик.

Помиляється той, хто вважає ознакою хорошого топу свою неувагу до подарунків і, навіть не розгорнувши їх, з підкресленою байдужістю скла­дає пакунки у шафу. Адже гостеві цікаво, як ви оцінили його смак і вибір. Отже, будьте вдячні і ніколи не приховуйте враження від дарунка, який вій приніс від щирого серця.

Гостей ведеться вітати стоячи. Неприємне враження справляють гос­подарі, які зустрічають друзів, сидячи у кріслі або лежачи на канапі. Коли ж ваші знайомі залишають товариство, не лінуйтесь провести їх, не змушуйте гостей самих шукати двері й відчиняти замок.

Коли сідають до столу, господині слід виявити максимум такту. Ввіч­ливо і ненастирливо розсадіть гостей, щоб подружжя не опинилося, поруч, а молоді й літні не утворювали окремих груп. Це допоможе підтримувати загальну розмову па теми, що цікавлять усіх.

За столом чоловік має услуговувати жінці, яка сидить праворуч.

Не клопочіться весь вечір на кухні, залишивши гостей напризволяще.

Господарі мають бути однаково уважними й люб’язними до всіх при­сутніх без винятку.

Частуючи гостей, не будьте нав’язливими, не примушуйте гостя пити чи їсти проти його бажання.

Господарі не повинні підкреслювати, що втомилися, навіть за тих обставин, якщо гості затримуються допізна.

Tags:

Leave a Reply