You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Як приймати гостей

Якщо гостей більше, їх треба обносити стравами. Блюдо зі стравою по черзі підносять кожному гостю, і він сам перекладає їжу на свою тарілку. Страви завжди подають з лівого боку, а вино наливають з правого.

Хліб, нарізаний тоненькими скибочками, ставлять на стіл у хлібниці.

Закуски краще подавати не всі відразу, а поступово. На столі їх слід розміщувати рівномірно, щоб гостям було зручно брати їх.

До столу слід подавати спочатку холодні закуски, після них гарячі страви, а потім солодке, печиво, чорну каву або чай, прохолодні напої.

Які ж саме закуски готувати до святкового столу? Це залежить від фантазії господині. Але при цьому вона обов’язково повинна врахувати вік та смаки гостей.

Іноді навіть скромні й невибагливі страви, подані красиво, здають­ся смачнішими за дорогі і вишукані. Все залежить від того, як їх розмі­стити і прикрасити.

У пригоді гут можуть стати свіжа салата, червона капуста, кружечки вареної моркви, солоний огірок, кріп, петрушка, журавлина, зелений горо­шок, цибуля, нарізане яйце.

Тоненькі шматочки шинки та холодного м’яса укладають на тарілці чи блюді двома-трьома рядами, а навколо розміщують листочки салати. На м’ясо можна покласти кілька листочків петрушки.

Салати  доцільно  прикрашати   тими  ж   продуктами,   з   яких  вони приготовлені. Для цього відбирають гарно нарізані скибочки яблук, помі­дорів, полуниці, вишні, виноградинки, які розміщують симетрично або у вигляді візерунків. Щоб надати салату завершеного вигляду, у центр блюда кладуть гілочки селери.

Прикрашання страв, як і добір продуктів для їх приготування, можна урізноманітнювати. Все залежить від смаку та винахідливості.

Якщо у вас є велика плоска тарілка (або блюдо), радимо подати на ній змішані закуски. Вони матимуть яскравий декоративний вигляд: все­редині слід покласти кілька розрізаних крутих яєць, навколо них шинку, в наступному ряду — шматочки солоних огірків, викладених зіркоподібне по краях тарілки, а між ними — шматочки сиру.

Рідко зварене яйце подають на стіл у спеціальній чарці, постав­леній на пиріжкову тарілку.  Поруч з чаркою кладуть чайну ложку. Круті яйця можна подавати на тарілці.

Leave a Reply