You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Сушіння ягід

Сушать малину, суниці, чорну смородину, ожину, чорниці та інші ягоди. Перед сушінням їх  перебирають, видаляють пошко­джені ягоди, плодоніжки і різні домішки.

Відсортовані ягоди, за винятком малини, ожини і суниць, миють у сітчастих корзинах або решетах шляхом занурення їх у кадоби з чистою протічною водою. Підготовлені ягоди розкладають на ситах і сушать у шафових сушарках, печах або на сонці.

Під час сушіння ягоди 2—3 рази перевертають, струшуючи для цього сита.

Сушені фрукти і ягоди запаковують у фанерні ящики, застелені під пергаментним папером, або в паперові мішки. Зберігають їх в сухих прохолодних приміщеннях приблизно при температурі 5—10 градусів. Добре зберігати сухофрукти на полицях, окремо від інших продуктів, які сильно пахнуть.

Tags:

Leave a Reply