You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Сушіння грибів

Сушать трубчасті гриби: білі, красноголовці, підберезники, маслюки, моховики. Пластинчастих грибів не сушать. Сушать гриби свіжі, молоді, не червиві, цілком здорові.

Гриби очищають, обтирають сухою чистою ганчіркою (не миють), обрізують корінці і укладають на дерев’яні решета шап­ками вниз або нанизують на шпагат.

Добре сохнуть гриби в печах, куди їх завантажують після за­кінчення палення, коли температура спаде до 75—80 градусів.

Для протічної вентиляції заслінку печі встановлюють на цег­лину і залишають просвіт, а верхній край заслінки відгинають у димохід і тримають напіввідкритим.

При сушінні грибів у духовці дверцята повинні бути відкритими.

Сушать гриби також на сонці, нанизуючи їх на шпагат або нитки. Сушені гриби, як і сухофрукти, зберігають в сухому приміщенні, окремо від продуктів з різким запахом.

Tags:

Leave a Reply