You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Риба, смажена в тісті

Риба, смажена в тісті. У мисці змішайте борошно і сіль з двома сто­ловими ложками олії або вершкового розтопленого масла, потім розведіть теплою водою (півсклянки) і розітріть, щоб не було грудочок.

Філе риби наріжте шматочками завтовшки 1 см і завдовжки 5—7 см, посипте сіллю, перцем, посіченою зеленню, полийте рибу соком з половини лимона, додайте ложку олії, перемішайте і залишіть на 15—20 хвилин.

За 10—15 хвилин до того, як подавати па стіл, у тісто вилийте збиті в піну білки з двох яєць; узявши кожен шматок риби виделкою, вмочіть його в тісто, а потім смажте у каструлі з гарячим жиром. При обсмажу­ванні каструлю з рибою слід похитувати, щоб шматки риби вкрились жиром, При подачі до столу складають рибу пірамідкою на підігріте блюдо, поклав­ши на нього паперову серветку. Прикрашають страву зеленню петрушки. Окремо подають майонез з корнішонами або гарячий томатний соус.

На гарнір подають зелену салату і відварену картоплю з маслом.

На 500 г філе — 5 столових ложок борошна, 3 столові ложки олії, пів-лимона, 2 яйця і 100 г жиру.

Leave a Reply