You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Рецепти рибних блюд

Тушкований лин. Рибу почистіть, випотрошіть і покладіть на 10 хви­лин у посудину з нагрітим до кипіння оцтом. Кілька морквин, корінь пе­трушки подрібніть на тертушці й стушкуйте на олії з водою до иапівготовності, 2—3 покришені цибулини   підсмажте   до   золотавого   кольору.

Овочі перекладіть в сотейник, зверху — нарізану шматками рибу, залийте склян­кою білого вина й склянкою окропу, додайте норець чорний та червоний, сіль, трохи оцту.

Тушкуйте під кришкою. Коли  риба  стане м’яка, полийте склянкою сметани, обережно струсіть і подавайте до столу в тому самому посуді. Так можна приготувати і коропа, і карася.

Котлети рибні. Філе судака або тріски пропустіть крізь м’ясорубку, додайте намоченого в молоці хліба, все це добре перемішайте і збийте’, з одержаної маси зробіть невеликі кружечки, на середину яких покладіть фарш, краї кружечків з’єднайте, надаючи їм форми котлет, обкачайте в су­харях, обсмажте на вершковому маслі з обох боків до утворення рожевої кірочки і доведіть до готовності в духовці.

При подачі до столу полийте роз­топленим вершковим маслом. Гарніруйте смаженою або відвареною картоп­лею, тушкованою капустою, зеленим горошком.

Фарш для котлет готуйте так: дрібно пошатковану цибулину трохи підсмажте на вершковому маслі і змішайте з відвареним рисом та посіченим вареним яйцем.

На 350 г рибного філе — 50 г білого хліба, півсклянки молока, 2 столові ложки вершкового масла, 3 столові ложки панірувальпнх сухарів.

Для приготування фаршу — півсклянки рису, 1 яйце, 1 цибулину, не повну ложку вершкового масла, сіль і перець за смаком.

Судак із сметанно-грибним соусом. Філе судака (без кісток) наріжте шматочками по 80—100 г, посоліть, посипте перцем і підсмажте з обох боків. Картоплю відваріть у лушпинні, потім почистіть, наріжте шматочками і під­смажте.

Далі філе покладіть   на   сковороду,   обкладіть картоплею, залийте
сметанно-грибним соусом, посипте тертим сиром, побризкайте вершковим маслом, зверху залийте яйцем так, щоб жовток залишився цілим, і запечіть у духовці.

Перед подачею до столу посипте зеленню.

На 500 г судака— 10—12 середніх за розміром картоплин, 1,5 склянки сметанно-грибного соусу, 25—30 г голландського сиру, 4 яйця.

Судак,  тушкований  у  сметані. Підготовленого   судака,   нарізаного порціями, покладіть у сотейник, змащений маслом. Вкрийте рибу шаром на­різаної кружальцями картоплі, потім знову шар судака та шар картоплі, і так кілька разів, завершуючи  шаром  картоплі.

Посоліть, посипте перцем, за­
лийте розігрітим маслом і сметаною, накрийте кришкою і тушкуйте в духов­ці. При подачі до столу страву посипте дрібно посіченою зеленню петрушки.

На 1 кг судака — 100 г вершкового масла, 0,5 кг сметани, 1,5 кг картоп­лі, 1 столову ложку зелені петрушки, 4 горошини гіркого перцю.

Tags:

Leave a Reply