You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Рецепти блюд з риби

Карасі в сметані. Випотрошену рибу   промийте,   посоліть,   посипте перцем, обкачайте в борошні і обсмажте. Смажені карасі покладіть на ско­вороду, змащену маслом, потім   обкладіть   смаженою картоплею, полийте сметаною, посипте сухарями, додайте вершкового масла і запечіть у духовці.

На 600 г карасів — 120 г вершкового масла, 20 г пшеничних сухарів, 25 г пшеничного борошна, 400 г сметани, 1 кг картоплі.

Лящ по-російському. 1200—1500 г ляща почистіть, посоліть, наріжте, залийте киплячим винним оцтом і потримайте кілька хвилин в закритій по­судині. Потім рибу перекладіть в іншу каструлю.

Окремо зваріть бульйон з петрушки, ріпчастої та зеленої цибулі, до­давши 2—3 лаврових листочки і 10—15 горошин перцю. Бульйон процідіть і залийте ним рибу. Варіть її до готовності на сильному вогні у відкритій посудині.

Подайте рибу на блюді, поклавшії скибочки лимона, тертий хрін з про­тертими яблуками (3 столові ложки хрону і 3 яблука), оцет і цукор за смаком, підлийте трохи бульйону, в якому варилась риба.

Риба, запечена в сметані. Шматки риби  посоліть,   посипте   перцем, обкачайте в борошні і обсмажте з маслом на сковороді. Обсмажте також білі гриби, очищені, промиті, нарізані, і картоплю, нарізану кружальцями зав­товшки в 0,5 см.

Рибу покладіть на сковороду, на кожен шматок — кружечкп круто звареного яйця і гриби. Потім обкладіть рибу смаженою картоплею і полийте процідженим соусом із сметани.

Соус готують так: в киплячу сметану додайте чайну ложку муки, змі­шаної з такою ж кількістю масла, розмішайте, кип’ятіть ще 1—2 хвилини і посоліть.

Рибу, политу соусом, посипте тертим сиром, полийте розтопленим мас­лом і поставте в духову шафу на 5—6 хвилин, щоб вона підрум’янилась.

Перед подачею до столу посипте зеленню петрушки.

На 750 г риби (або 500 г готового філе) — 800 г картоплі, 1 склянка сме­тани, 2 яйця, 200 г свіжих білих грибів, 25 г сиру, 2 столові ложки борошна і 4 столові ложки масла.

Риба смажена. Підготовлену рибу посоліть, посипте перцем, обка­чайте в борошні і засмажте. Перед подачею до столу полийте розтопленим маслом і посипте зеленню петрушки та кропом.

На 750 г риби — 4 столові ложки масла і стільки ж борошна.

Tags:

Leave a Reply