You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Рецепти блюд з коропа

Солянка рибна. Філе великої некістлявої риби наріжте шматочками, а з кісток і голів зваріть бульйон.

Цибулю тонко пошаткуйте, злегка підсмажте у суповій каструлі з мас­лом, додайте томат-пюре і тушкуйте ще 5—6 хвилин, після чого покладіть шматочки риби, нарізані скибочками огірки, нарізані помідори, каперси, лав­ровий лист, трохи перцю, все це залийте підготовленим гарячим бульйоном, соліть і варіть 10—15 хвилин.

Перед подачею до столу в солянку можна покласти помиті маслини і зелень петрушки або кропу, а також скибочки лимона.

На 500 г риби — 4—5 солених огірків, 2—3 цибулини, 2—3 свіжих по­мідори або 2 столові ложки томату-шоре, 2 столові ложки масла, каперси, маслини.

Короп тушкований. Чищену, випотрошену й перемиту рибу наріжте порціями, посоліть, обкачайте  у  борошні,  обсмажте  на вершковому маслі з двох боків.

Сушені гриби замочіть в холодній воді на 3—4 години, відваріть, по­шаткуйте.

Обчищену картоплю наріжте шматочками, додайте нашатковані гриби, грибний бульйон, посипте перцем, посоліть, тушкуйте до напівготовності.

У каструлю з товстим дном або в глибоку сковороду покладіть тушко­вану з грибами картоплю, смаженого коропа, залийте грибним бульйон ом, додайте сметани і тушкуйте в духовці до готовності.

Перед подачею до столу страву посипте зеленню кропу чи петрушки.

На два середні за розміром коропи — 1,5 столових ложки борошна, 10— 12 середніх за розміром картоплин, 40 г сушених грибів, 2 столові ложки вершкового масла, 1,5—2 склянки грибного бульйону і півсклянки сметани, сіль, перець, зелень за смаком.

Короп, фарширований гречаною  кашею з  грибами. Очистіть і про­ мийте рибу, через спинний розріз вийміть хребет, видаліть кістки, нутрощі, ребра. Відваріть сушені гриби, дрібно наріжте їх і підсмажте з цибулею.
На грибному бульйоні відваріть розсипчасту  гречану  кашу, додайте в неї обсмажені з цибулею гриби, сирі яйця, мелений перець, сіль. Ретельно пере­ мішайте і начиніть підготовленого коропа. Посоліть, обкачайте в борошні, обсмажте в маслі на сковороді і поставте в духовку. Готову рибу розріжте
на порції.

На 1 кг коропа — 100 г гречаної крупи, 50 г сушених грибів, 100 г вер­шкового масла, 3 яйця, півтори цибулини, 2 горошини чорного перцю, 2 сто лові ложки пшеничного борошна, 1,5 склянки грибного бульйону.

Leave a Reply