You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Поради господаркам

Масло у жарку погоду не тане, якщо маслянку обгорнути сал­феткою, змоченою в солоній воді.

* * *

Жир при смаженні менше розбризкується, якщо на сковороду насипати трохи солі.

Яйця з надтріснутою шкарлупкою не витікають, якщо варити їх у солоній воді.

* * *

При швидкому варінні яєць у киплячій воді білок буває більш твердим, а жовток рідким; при повільному варінні жовток буває більш твердим, а білок рідким.

Молочний посуд треба мити спочатку в холодній, а потім у гаря­чій воді.

Посуд, в якому було тісто і суміш з яйцями, також миють спо­чатку в холодній воді, а потім у гарячій.

Щоб зберегти сир від висихання, треба покласти на тарілочку рядом з сиром кусочок цукру і накрити другою тарілочкою. Цілий тиждень сир буде цілком свіжим.

*  * *

Щоб хліб довго не черствів, слід зберігати його в закритому кришкою скляному, фарфоровому або емальованому посуді. На дно посуду рекомендують покласти кусочок сирої картоплі або трохи солі, тоді хліб не буде пліснявіти.

*   *  *

Якщо пиріг важко відокремлюється від листа, треба його один-два рази обгорнути мокрим холодним рушником, або потримати лист над парою. Можна також поставити лист на кілька секунд у холодну воду, налиту в який-небудь посуд.

*  * *

Зелень і овочі зберігають свій колір, якщо у воду, в якій вони варяться, кладуть пучку (приблизно г/г чайної ложки на 1 кілограм овочів) питної соди.

Щоб запобігти підгорянню при випіканні у духовці, під форми треба насипати трохи солі.

* *

Нову сковороду необхідно прожарити з жиром,  а  потім   про­терти з сіллю.

Leave a Reply