You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Поради домогосподарці

*  Щоб швидше спекти картоплю, у кожну бульбу встромля­ють великий цвях. Залізо, як відомо, чудовий провідник тепла.

*  3   вареної  картоплі   «мундир»   знімається   швидше,   якщо бульбу відразу ж облити холодною водою.

*  Щоб швидше і легше зняти шкірку з помідора, його на­колюють на виделку і кілька секунд тримають в киплячій воді або над полум’ям. Рідина під шкіркою від нагрівання розширю­ється, внаслідок чого шкірка тріскається і легше відділяється.

*  Морква   чиститься  дуже легко,   якщо  облити  її  гарячою водою, а потім протерти полотнинкою.

*  Щоб  швидше  зварилися   квасоля,   горох,   рекомендується замочити їх у холодній воді на 5—6 годин, а то й на цілу ніч.
На відміну від інших овочів, їх варять, заливши холодною або ледь підігрітою водою.

*  Вершкове масло швидко збивається, якщо попередньо на­різати його шматочками,  покласти в миску,  яку занурюють у гарячу воду, і тримати так до пом’якшення масла. Влітку, зро­зуміло, потреба в цьому відпадає.

*  Бринзу легше нарізати злегка  підігрітим  ножем.

*  Білок легше відділяється від жовтка, коли яйце холодне.

*  Щоб легко відділити білок, зберегти цілість жовтка, Його виливають через паперову воронку. Білок поступово витікатиме, а жовток залишиться у воронці цілим.

*  Якщо ви збиваєте білок на піну, а вона утворюється по­вільно, в нього можна додати трохи цукру або кілька крапель лимонного соку.

*  Для того, щоб легше розтовкти мигдаль, його посипають кристалічним цукром.

*  Торт із бісквітного чи іншого легкого тіста перед вкладан­ням начинки найпростіше розрізати ниткою. Намітивши ножем лінію   кола,   в  утворену  заглибину  просувають  цупку  нитку  і
тягнуть за обидва кінці. Щоб відділити і перенести одержаний шар  торту,   під  нього  просувають  лист  паперу.  Тримаючи  за кінці, піднімають його, анітрохи не пошкодивши.

*  При поперечному розрізанні торт не кришитиметься, якщо зробити це нагрітим у гарячій воді ножем. Цей спосіб придатний і для нарізання свіжого хліба.

Leave a Reply