You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Отруйні продукти

Деякі продукти отруйні за своєю природою. Наприклад, у квасолі міститься отруйна речовина фазин, яка руйнується при тепловій обробці, тому квасолю і квасолеве борошно треба розварювати до повної м’якості.

У недозрілій, пророслій та по­зеленілій картоплі, особливо в ростках та шкурці, підвищується вміст отруйної речовини — солоніну.

Тому картоплю треба ва­рити очищеною від зелених частинок, ростків і нарізаною, а відвар, в який переходить значна кількість солоніну, зливати. Сильно пророслу і позеленілу картоплю вживати як їжу небезпечно.

Отруйні також гіркі ядра кісточкових плодів — абрикос, персиків, вишні і гіркого мигдалю; в них міститься синильна ки­слота. Півсклянки цих фруктів, вживаних у їжу, можуть спричи­нити сильне отруєння. Дуже небезпечні отруйні грибки (сморжі, бліда поганка, мухомори).

Треба бути дуже обережним, вживаючи дикоростучі ягоди, коріння і т. п. Смертельно отруйний корінь цикути, який зовніш­нім виглядом нагадує їстівні коренеплоди, і так званий кінський кріп, листя якого можна прийняти за петрушку або селеру.

Leave a Reply