You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Миття посуду

Щоб полегшити миття посуду, ставлять перед собою дві миски з гарячою водою. В одну з них кладуть столову ложку сухої гірчиці (якщо посуд дуже жирний — дві).

Спочатку треба мити посуд у гарячій воді і зразу ж споліскувати в чистій, обов’язково гарячій. Першими миють склянки, чашки, потім тарілки і ложки.

Ножі і виделки у воду не кладуть, а протирають вологою ганчірочкою, по­тім наждаком або сіллю і знову протирають ганчірочкою.

Сковороди не миють, лише протирають папером і чистять круп­ною сіллю.

Кастрюлі ні в якому разі не можна шкребти ножем або дротя­ною губкою. Якщо вона пригоріла, поставте її з солоною водою прокипіти на вогні. Запах риби зникає, якщо в кип’ячу воду до­дати оцту або обтерти кастрюлю ганчірочкою, змоченою оцтом.

Для сушіння посуду краще застосовувати спеціальні  сушарки.

Leave a Reply