You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Декілька порад, які можуть згодитися у що­денній кухарській практиці

Жерстяні листи і форми легко миються водою, в якій розчинено питну соду.Щоб швидко підсушити скляні прибори, їх споліску­ють теплою водою і відразу ж витирають лляним руш­ником або ставлять догори дном на складений вдвоє чи навіть вчетверо рушник. Коли вода стече, склянки легко протираються лляним рушником.

Певно, кожній господарці доводиться мити пляшки з-під молока та інших молочних продуктів, баночки з-під сметани тощо. Швидко вимити цей посуд можна з допо­могою спеціальних щіточок. Якщо щіточок нема, можна скористатися газетним папером.

Клаптики його кладуть у пляшку, заливають до половини холодною водою і енергійно струшують. Корисними можуть виявитися і сира картоплина або яєчна шкаралупа.

Якщо нарізану картоплю або подрібнену шкаралупу опустити в пляшку, знов-таки наполовину залити водою і енергійно струсо­нути, посуд швидко очиститься від залишків молочних продуктів.

Та ці поради на той випадок, якщо посуд не вдалося помити відразу після спорожнення. Краще, зро­зуміло, не лишати миття пляшок і баночок на потім, щоб згодом не витрачати на цю справу вдвічі більше часу.

Посуд з-під тіста і суміші з яйцями миють спочатку холодною, а потім гарячою водою. Пляшки з-під олії легко помити у воді з додаванням оцту або прального порошка.

Отже, скільки каструль мати — справа особиста. Та не станемо поповнювати існуючий арсенал заради колек­ції тільки тому, що не маєте каструлі з ще ось такою червоною квіточкою або синім горошком.

Певна річ, каструлі, як і інші вироби, старішають. Без зайвих роз­думів і зітхань розлучайтеся з ними. Від таких ревізій виграш очевидний: швидше і легше миється нова каст­руля, отже, вища продуктивність праці, та й менше не­потребу доведеться переставляти з місця на місце.

Leave a Reply