You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Чищення хутра

Хутрові речі треба періодично очищати від пилу і бруду, витрушувати, провітрюючи і висушуючи їх на повітрі. Перш ніж чистити дуже забруднені речі, підкладку відпорюють і чистять окремо.

Плями від поту і жиру протирають сумішшю нашатирного спирту (1 чайна ложка), кухонної солі (3 ложки) і води (0,5 літра) або сумішшю нашатирного і денатурованого спирту в однакових кількостях.

Жирові плями можна також виводити, протираючи їх ганчір­кою або щіткою, змоченою бензином. До бензину можна додати мило, або, краще, розчин порошку «Новость» (1 чайна ложка на літр). Після цього ще раз протирають чистим бензином.

Білі хутра після чищення бензином старанно натирають картопляним крохмалем, який через деякий час струшують. По­тім хутро розчісують для випрямлення сплутаних волосинок, які зліпилися, щоб надати їм певного напряму.

Для чищення іноді застосовують пасту з суміші бензину і кар­топляного крохмалю, якою протирають хутро. Після висихання крохмаль витрушують, а хутро розчісують.

Крупні хутряні вироби можна чистити деревною тирсою або пшеничними висівками, для чого посипають ним невеликі ділян­ки хутряних виробів і старанно перетирають руками. Так посту­пово очищають усе хутро, потім висівки струшують. Дуже за­бруднені хутра чистять 2—3 рази. Тирсу перед вживанням треба просіяти.

Не рекомендується застосовувати тирсу хвойних дерев, бо вона містить у собі смолу.

Для чищення кольорового каракуля і шкурок зайця-біляка можна застосовувати, крім висівок, вівсяне і житнє борошно.

Для надання блиску хутро злегка змочують гліцерином або оцтом. Еластичність шкурок можна поновити розчином, який складається з одного літра води, 50 грамів кухонної солі і столо­вої ложки оцтової есенції.

Цим розчином слід змочити міздрю, розім’яти її і розтягнути в різних напрямах. Таку процедуру слід повторити кілька разів з проміжками в 2—3 години. Потім хутро висушують, знову розминають і змащують шкіру жировою емульсією.

Tags:

Leave a Reply