You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Чищення виробів з міді та латуні

Брудні мідні вироби витирають спочатку м’якою полотнинкою, змоченою гасом, потім куском шерстяної тканини з крейдою. Як­що вироби дуже брудні, застосовують розведену соляну кислоту, а потім натирають мідні вироби крейдою.

Вироби, вкриті жиром, миють у розчині соди або попелу, а потім чистять описаним вище способом.Дрібні речі кладуть у миску з гарячим содовим розчином і кип’ятять 20—ЗО хвилин.

Для латунних виробів готують пасту з трепелу (7 вагових ча­стин,), щавлевої кислоти (1 частина) та води (5 частин). Цією па­стою натирають вироби. Замість трепелу можна брати пемзу в по­рошку. Крім того, до пасти додають трохи скипидару та рідкого мила.

Для полірування латунних і мідних виробів користуються су­мішшю порошку з цегли (2 вагових частини), столової солі (1 ча­стина), алюмінійового галуну (1 частина), порошку пемзи (3 ча­стини).

Зволоживши трохи кожну з сумішей, намазують ними вироби, а потім витирають куском тканини. Чистять латунні та мідні ви­роби і нашатирним спиртом з водою (5 вагових частин нашатир­ного спирту на 10 частин води). До цього розчину додають ще крей­ду (2 частини).

Tags:

Leave a Reply