You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Желе з айви

Айву миють, не обчищаючи, видаляють плодоніжки нарізають кусочками, кладуть в емальовану посудину! заливають водою і варять до розм’якшення 20—30 хв.

Одержаний сік проціджують крізь полотняну тканини і залишають до другого дня. Потім обережно зливають його, варять 25—ЗО хв., додають цукор і знову варити до готовності ще 10 хв.

Гаряче желе розливають в банки і закатують їх. Перед розфасуванням в желе можна додати лимонної або виннокам’яної кислоти.

На 1 кг соку потрібно 300 г цукру і 300 г води. Відходи яблук і айви, що залишилися після приготування желе, можна використати для приготування фруктового пюре.

Leave a Reply