You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Зберігання консервів

Консерви треба збері­гати в сухому прохолодному місці при температурі 5— 20 °С. Варення, джем і фрукти, протерті з цукром, при температурі близькій до О °С і нижчій, можуть зацукруватися.

Зацукроване варення ставлять у каструлю з водою і прогрівають до повного розчинення кристалів цукру. Таке варення не слід довго зберігати.

Негативно впливає на зберігання консервів порушен­ня рецептур, режиму стерилізації і герметизації банок. Після закупорювання банок потрібно зразу ж перевіри­ти, чи не прокручується кришка, і якщо так, то її слід закупорити вдруге.

Консерви вважаються зіпсованими, якщо на поверх­ні продукту з’являється плісень або кришки здуваються чи зриваються з банок.

Leave a Reply