You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Зберігання консервів

Зберігають консерви в сухому прохолодному примі­щенні при температурі 5—20°. Не бажано зберігати кон­серви при температурі, близькій до нуля і нижче, бо, на­приклад, варення, джем при такій температурі можуть зцукритися, а консервовані і мариновані огірки зіпсува­тися.

Солоні і квашені продукти в негерметичній тарі кра­ще зберігати в темних приміщеннях при температурі 2—5°.

Щоб запобігти псуванню консервів, потрібно додер­жувати ідеальної чистоти при підготовці продуктів і тари. Необхідно старанно мити продукти в проточній чистій воді, а закінчивши консервування, інвентар вимити во­дою і прошпарити кип’ятком.

Порушення рецептур, тобто зменшення дози цукру, солі, оцту і т. п. при приготуванні заливки також нега­тивно впливає на зберігання консервів.

Особливу увагу треба приділити герметизації банок, тобто закатуванню. Обов’язково після закатування треба перевірити кожну банку: якщо кришка провертається, необхідно закатати банку вдруге. При закатуванні ба­нок з консервами, що містять жир, необхідно насухо ви­терти зовнішній бік вінець банки.

Порушення режиму стерилізації майже завжди при­зводить до зіпсування консервів, тому потрібно стерилі­зувати банки з консервами певний час. Консерви в бан­ках вважають зіпсованими, якщо на поверхні продукту появляється плісень або кришки на банках зриваються.

Овочево-закусочні, м’ясні і рибні консерви, овочеві салати та заготівлі, що містяться в банках із здутими або зірваними кришками, ні в якому разі вживати не можна, їх треба знищити. Споживання зіпсованих кон­сервів може спричинити шлункове отруєння і навіть смерть.

Банки з-під зіпсованих консервів треба помити роз­чином хлорного вапна (1 столова ложка на 1 л теплої води), а потім прополоскати теплою водою.

Фруктові консерви можна переварити, додавши цук­ру. Але такі консерви треба використати в найближчий час.

Мариновані і консервовані овочі треба промити 2— 3%-ним розсолом, перевірити їх якість, залити новою маринадною заливкою і після цього споживати.

Зцукрене варення в банках треба поставити в сте­рилізаційну ванну і прогріти до повного розчинення в них кристалів цукру, потім вийняти з води і -витерти. Таке варення не може зберігатися тривалий час.

Tags: ,

Leave a Reply